MA i fotojournalistik startar i Sundsvall

Mittuniversitetet startar en internationell MA i fotojournalistik 2012. Delkurserna ser spännande ut, mer spännande än på min MA i London. Men fördelen med att plugga i London var tillgången till alla intressanta och roliga utställningar och fotografer som kom dit hela tiden. Det var inte heller särskilt dyrt att gå på fotografföreläsningar, vilket det faktiskt kan vara i Sverige när det rör sig om kända, internationella namn. Däremot får man betala för att plugga i Storbritannien. Mitt program kostade runt 46 000, en avgift som ska höjas betydligt under 2012. Som EU-medborgare betalar man ingen kursavgift alls på svenska universitet.
Jag tänker inte orda så mycket om det verkligen är motiverat med en till MA i fotojournalistik med tanke på arbetsmarknaden, för programmet vänder sig till studenter med utbildning i närliggande områden och minst två års arbetslivserfarenhet. De lär veta vad de ger sig in på.

Advertisements

About lottaljungberg

Jag är journalist sedan många år, för några år sedan började jag plugga fotografi och flyttade därefter till London för två år sedan för att plugga en MA i fotojournalistik. Efter London, åkte jag en sväng till Västafrika men nu är jag tillbaka i Stockholm. Här kan du läsa om fotojournalistik och dokumentärfoto, ibland skriver jag även om konstfotografi eller journalistik om jag tycker att det är intressant. Jag mixar med egna bilder, för från början var det här en arbetsblogg, och jag har inte riktigt tid att ha två bloggar. För uppdrag eller printar mejla mig på: ljungberg62@yahoo.se. Jag går normalt efter BLF:s taxa.
This entry was posted in photography. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s