Lästips om fotojournalistik

Foto8 i London organiserar utställningar, föreläsningar, gör tidning och mycket mer om fotojournalistik i ett brett perspektiv. Nu har Foto8 lagt ut hela 8 Magazines arkiv på sin hemsida. De senaste åren har magasinet haft teman som ofta rört aktuella ämnen. Det senaste numret som kom i maj/juni i år handlar till exempel om islam. Målet är att gräva lite djupare för att förstå mer av ett ämne genom mycket bilder och en del text. Alltid intressant och ofta en överraskande sammansättning.
Reportage var en föregångare till 8 Magazine, och kom ut från och till mellan 1993 och 2002, de sista åren bara på nätet. Delar av det publicerade materialet går fortfarande att titta på och läsa här. Bland annat finns en diskussion om fotot som vann World Press Photo 2001 i anslutning till bilden och hela storyn av den danske fotojournalisten Erik Refner. Extra läsvärt eftersom det ju var 2001…

Advertisements

About lottaljungberg

Jag är journalist sedan många år, för några år sedan började jag plugga fotografi och flyttade därefter till London för två år sedan för att plugga en MA i fotojournalistik. Efter London, åkte jag en sväng till Västafrika men nu är jag tillbaka i Stockholm. Här kan du läsa om fotojournalistik och dokumentärfoto, ibland skriver jag även om konstfotografi eller journalistik om jag tycker att det är intressant. Jag mixar med egna bilder, för från början var det här en arbetsblogg, och jag har inte riktigt tid att ha två bloggar. För uppdrag eller printar mejla mig på: ljungberg62@yahoo.se. Jag går normalt efter BLF:s taxa.
This entry was posted in london, photography and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s