Om en tågresa i Mali…


…har jag skrivit i senaste numret av Karven som kommer ut i dagarna. Karven är en medlemstidning för föreningen Malmbanans vänner i Luleå, och handlar om tåg och järnvägar – gamla som nya. Jan Bergsten heter redaktören och min pappa är med på ett hörn. Pappa beställde text och bilder av mig från Mali, eftersom tågresan mellan Bamako och Dakar är legendarisk. Tyvärr gick inte tågen hela vägen till Dakar i början av förra året och såvitt jag förstår har myndigheterna i Mali och Senegal fortfarande inte kommit överens om när passagerartågen ska börja rulla, trots relativt nyinköpta vagnar från Indien.

Advertisements

About lottaljungberg

Jag är journalist sedan många år, för några år sedan började jag plugga fotografi och flyttade därefter till London för två år sedan för att plugga en MA i fotojournalistik. Efter London, åkte jag en sväng till Västafrika men nu är jag tillbaka i Stockholm. Här kan du läsa om fotojournalistik och dokumentärfoto, ibland skriver jag även om konstfotografi eller journalistik om jag tycker att det är intressant. Jag mixar med egna bilder, för från början var det här en arbetsblogg, och jag har inte riktigt tid att ha två bloggar. För uppdrag eller printar mejla mig på: ljungberg62@yahoo.se. Jag går normalt efter BLF:s taxa.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Om en tågresa i Mali…

  1. Göran Ljungberg says:

    Just det! Karven är medlemstidning för föreningen Malmbanans Vänner i Luleå. Föreningen svarar för Norrbottens Järnvägsmuseum i Karlsvik, Luleå. Mailadress malmbanans.vanner@telia.com. Verksamhet från Riksgränsen i norr till Bamako i söder!

  2. Ja, så klart! Jag ska genast ändra till det från hobbytidning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s