Picbod & Phonar

Coventry University ger två fotografikurser på nätet sedan några år tillbaka. Till skillnad från andra universitetskurser i Storbritannien är de gratis – om man registrerar sig för distansundervisningen. Och inte bara det, de är även intressanta med spännande föreläsare (bland andra Elinor Carucci som ställer ut på Fotografins hus i Stockhom just nu). Den ena, som pågått i några veckor, heter Picbod. Där får studenterna lära sig utforska fotografering av kroppen estetiskt, kreativt och tekniskt. Den andra som hålls under höstterminerna heter Phonar och där lär sig studenterna tänka utanför det traditionella berättandet, med fokus på bildspel. Det jag gillar med kurserna är att uppgifterna är relativt enkla och lekfulla, och att man på kuppen lär sig förstå hur man kan använda sociala medier som till exempel Twitter och Flickr ännu bättre.

Advertisements

About lottaljungberg

Jag är journalist sedan många år, för några år sedan började jag plugga fotografi och flyttade därefter till London för två år sedan för att plugga en MA i fotojournalistik. Efter London, åkte jag en sväng till Västafrika men nu är jag tillbaka i Stockholm. Här kan du läsa om fotojournalistik och dokumentärfoto, ibland skriver jag även om konstfotografi eller journalistik om jag tycker att det är intressant. Jag mixar med egna bilder, för från början var det här en arbetsblogg, och jag har inte riktigt tid att ha två bloggar. För uppdrag eller printar mejla mig på: ljungberg62@yahoo.se. Jag går normalt efter BLF:s taxa.
This entry was posted in photography and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Picbod & Phonar

  1. Please do come along and join us on #picbod and if you wanted to run a group locally then we can help you to do that.
    Tomorrow we have Gary Schneider and Graham Macindoe, next week HungrEyeMagazine will set a competition. Be great to broaden the audience and conversation to Sweden 🙂 jw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s