Barnmorskorna i öknen

För ett par år sedan dokumenterade fotografen Veronique de Viguerie det arbete biståndsorganisationen Medecins du Monde gör tillsammans med de traditionellt utbildade barnmorskorna som reser mellan tuareglägrena i öknen i norra Mali. Området har bland de högsta dödstalen i världen för spädbarn och mödrar. Kombinationen urgamla metoder, lite västerländskt kunnande och hygienisk utrustning har dock gett resultat när det kommer till att rädda liv. Men oroligheterna i norra Mali eskalerar. Så mycket att Medecins du Monde tillfälligt avbröt sitt arbete i regionen i måndags. Det har blivit för komplicerat och farligt i områdena kring Gao och Kidal, uppgav organisationen enligt AFP.

Advertisements

About lottaljungberg

Jag är journalist sedan många år, för några år sedan började jag plugga fotografi och flyttade därefter till London för två år sedan för att plugga en MA i fotojournalistik. Efter London, åkte jag en sväng till Västafrika men nu är jag tillbaka i Stockholm. Här kan du läsa om fotojournalistik och dokumentärfoto, ibland skriver jag även om konstfotografi eller journalistik om jag tycker att det är intressant. Jag mixar med egna bilder, för från början var det här en arbetsblogg, och jag har inte riktigt tid att ha två bloggar. För uppdrag eller printar mejla mig på: ljungberg62@yahoo.se. Jag går normalt efter BLF:s taxa.
This entry was posted in photography and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Barnmorskorna i öknen

  1. Din blog är underbar!. Både det du skriver och så¨alla foton; både egna och andras. Nyss såg jag t.ex ett foto från Haiti,där en polis jagar bort folk från en övergiven affär och därefter från en exotisk cirkus. Jag var trött när jag satte mig vid datorn men fick en spännande och rolig stund.
    Mamma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s